Voordelen van Mediator Assen

Bij conflicten met buren, de overheid of uw sportvereniging grijpt u al snel naar een advocaat. Een juridische procedure kost echter veel tijd, geld en energie. Dit is niet allemaal nodig. U conflict kan ook professioneel opgelost worden met behulp van Mediator Assen. Samen met de tegenpartij wordt een passende oplossing gezocht, waarbij aan alle persoonlijke belangen en wensen wordt gedacht. Het inhuren van een mediator heeft heel veel voordelen ten opzichte van een advocaat.

De voordelen

Het eerste, en niet geheel onbelangrijke, voordeel zijn de kosten. Een mediator is goedkoper dan een advocaat. Daarnaast scheelt het ook tijd en energie. De gesprekken met een mediator zijn wanneer u dit wilt en zijn een stuk meer ontspannen dan een rechtszaak. De sfeer tussen u en de tegenpartij is ook anders. Dit is een voordeel voor bijvoorbeeld u kinderen. Als u problemen heeft voor, tijdens of na de echtscheiding kunnen u en uw ex-partner vijandig op elkaar reageren. In een rechtszaal is dit vooral het geval. U bent hier duidelijk elkaars vijand. In een gesprek met een mediator komt u veel meer over als college-ouders die samen tot een passende oplossing willen komen. Ook het meenemen van de persoonlijke wensen en belangen van u en de tegenpartij is anders. In een rechtszaak wordt hier niet aan gedacht, maar een mediator zal hier altijd rekening mee houden.

Contact opnemen

Op de website van Mediatorpraktijk Noord-Nederland vindt u alle contact gegevens voor het stellen van vragen of het maken van een afspraak. Het eerste gesprek is altijd gratis.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.