Therapie met paarden voor uw kind met autisme

Autisme is een een stoornis die zich uit op sociaal gebied. De symptomen van autisme komen dagelijks duidelijk naar voren bij een kind met deze stoornis. Er zijn veel verschillende manieren waarop een kind met autisme zijn sociale- en interactie vaardigheden kan uiten, maar bij alle vier de manieren is het anders dan bij een ‘normaal’ kind. Daarom heeft een kind met autisme behandeling nodig. Eén van de mogelijke behandelingen is therapie met paarden.

Welke vorm van therapie met paarden is geschikt?

Bij Sandra Coachen met Paarden bieden ze verschillenden soorten therapieën met paarden. Als uw kind autisme heeft is Equine Assisted Coaching de juiste therapie. Deze therapie is ook geschikt voor kinderen met ADHD, leer- en/of gedragsproblemen. Bij deze vorm van therapie zal het kind activiteiten doen met paarden. Een gevolg hiervan is dat ze worden uitgedaagd op het gebied van communicatie en focus. Dit zijn zeer geschikte oefeningen voor kinderen met bijvoorbeeld autisme. De therapie richt zich op de vermogens van het kind en op de oplossing. Er wordt niet heel diep ingegaan op de grond van het probleem. Dit is bij autisme niet nodig, want na jaren van onderzoek is nog steeds niet duidelijk waar het probleem vandaan komt. Het is goed voor het kind om oplossingen te bieden en ze veel te aan te leren.

Afspraak maken

Als u een afspraak wilt maken voor uw kind bij een Equine Assisted Coach, ga dan naar de website van Sandra Coachen met Paarden. U kunt hier ook meer lezen over de verschillende soorten therapieën die ze aanbieden.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.