Kittens verzorgen

Is je poes net bevallen van hele lieve kittens, maar weet je niet zo goed hoe je deze mooie wezens moet verzorgen? Neem dan gauw een kijkje op de website van Zoekdierenarts. Je kunt altijd even langskomen met je kittens, maar het is ook handig om eerst even de “standaard” informatie te lezen. Klik hier voor de website.

Gezondheid

Pasgeboren kittens zijn erg kwetsbaar en daarom is het erg belangrijk om in deze periode iets meer aandacht te besteden aan hun gezondheid. Net als baby’s zijn deze wezens niet sterk genoeg om zich te kunnen verweren van infecties of ziektes. Hun immuunsysteem wordt velen malen sterker naarmate ze enkele maanden oud zijn, maar in het begin moet je hier toch echt rekening mee houden. Wees dus op tijd met het ontwormen en inenten van je kittens. Welke inentingen dit precies moeten zijn, kun je raadplegen bij je dierenarts.

Voeding

Het klinkt weer heel logisch, maar net als bij baby’s zijn slaap en voeding de belangrijkste 2 onderdelen van een gezond leven voor deze jonge wezentjes. Voor een kitten van 8-12 weken oud is 4 keer per dag een kleine maaltijd voldoende. Naarmate ze ouder worden, bouw je dit rustig af. Let erop dat je voer aanschaft die bij je kitten past. Niet alle soorten voer zijn geschikt voor alle soorten kittens.

 

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.