Het ontwormen van een hond is erg belangrijk.

Het ontwormen van een hond is erg belangrijk. Maar waarom eigenlijk? Nou allereerst kan uw hond heel erg veel last hebben van wormen. Het kan zelfs zorgen voor diarree, braken, bloedarmoede en in het ergste geval: hartproblemen. Dat wilt u uw trouwe viervoeter niet aan doen toch? Daarnaast beschermt u ook uw eigen gezondheid wanneer u uw hond regelmatig ontwormd. Want wellicht wist u het nog niet maar wormen zijn ook besmettelijk voor mensen. Uw kind die veel in de zandbak speelt bijvoorbeeld kan er snel last van krijgen. Tot slot beschermt u, indien u ze heeft, er ook uw andere huisdieren mee! 

Zet het op de kalender!

Het is het handigst om uw hond op dezelfde tijden in een jaar te ontwormen. Slim dus om dit gewoon ouderwets op de kalender te zetten. Wellicht staat het niet zo chique: ‘hond ontwormen’, maar ach.. zo vergeet u het tenminste niet! U kunt ontwormingsmiddelen verkrijgen via de dierenarts of gewoon op het internet. U kunt bijvoorbeeld tabletten gebruiken of een pasta.

Wilt u er meer over lezen?

Bent u benieuwd naar meer informatie over het ontwormen van een hond. Dan kunt u terug op de website van Zoekdierenarts.nl.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.