Heeft uw kat vlooien?

Denkt u dat uw kat vlooien heeft? Dat is erg vervelend. Niet alleen voor uw kat maar ook voor u! Vlooien zijn parasieten die leven van bloed. Naast veel jeuk kan uw kat er ook nog eens lintwormen van krijgen. Nadat een vrouwtjes vlo haar bloed heeft gehad legt zij eieren. Deze eitjes kunnen loslaten in de vacht van uw kat. Op deze manier kunnen de eitjes door uw hele huis verspreidt worden. Daarom is het erg belangrijk dat u uw huis goed schoon houdt! Zo komen de eitjes niet uit. 

Weer er snel bij als uw kat vlooien heeft

Naast veel jeuk en onrust kan uw kat dus ook lintwormen krijgen van vlooien. Daarnaast kan het ook zo zijn dat uw kat bloedarmoede krijgt door de vlooien. Dit komt voornamelijk veel voor bij jonge katjes en katten die erg veel vlooien hebben. Maar ook u bent niet veilig met vlooien. Vlooien houden namelijk ook van het bloed van de mens! Wees er dus snel bij.

Alle informatie online te vinden

Voor meer informatie over vlooien bij katten kunt u terecht op de website van Zoekdierenarts.nl. Heeft u nog vragen en / of opmerkingen voor ons? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder!

 

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.